A társkeresési szakértő szemével

A társkeresési szakértő szemével

Miért mindig ugyanazt a típust vonzom?

2021. december 18. - Bilics Tímea

beautiful-beauty-eyeglasses-1841800.jpg

Photo by Pexels


Vajon miért mindig ugyanaz a típusú férfi vagy nő érkezik az életembe?
Számtalanszor feltették már nekem ezt a kérdést, a héten is érkezett hasonló.
Amikor érdeklődöm a körülményekről, sokszor azonos a válasz: „Én valahogy mindig ezeket vonzom be, nem tudom miért.”

Sokszor használjuk a BEVONZOM kifejezést, én úgy látom helytelenül. Picit úgy hangzik, mintha valami természetfeletti erő irányítaná az életedet, és nem Te.
A helyes kifejezés inkább úgy hangzik, hogy őket ENGEDED BE.

Választásainkat nagyrészt a korábbi tapasztalataink és a hozzájuk kapcsolódó érzések, így többek között a félelem, a csalódás és különböző sérelmek formálják, amelyek mintaként a tudattalanban tárolódnak el.
Így azt, hogy kire nyílik rá a szemünk, ki lesz vonzó és szimpatikus, azt nagy mértékben a tudattalanunk irányítja.

Ha például elhagytak egy korábbi kapcsolatodban vagy valamelyik szülőd elhagyta a családodat gyermekkorodban, akkor az elraktározott információ az lesz, hogy a komoly kapcsolat és a mély érzések veszélyesek, mert elhagyhatnak és az nagyon fájdalmas.

Lehet, hogy elméletben nagyon vágysz egy komoly kapcsolatra, de a tudattalan félelmek megakadályoznak ebben, próbálnak megvédeni a korábbi csalódástól.

Ezért az az ember lesz szimpatikus, aki nem jelent veszélyt, azaz akivel egész biztosan nem tudsz komoly kapcsolatot építeni. Jelen esetben az elköteleződésre nem vágyó vagy nem képes, elérhetetlen jelöltek közül válogatsz sorjában. Ez csak egy példa, de nagyon különböző esetekkel találkozni.

Jómagam évekig jártam ebben a cipőben, nem értettem „miért nem kellek senkinek”.
Utólag, ha őszintén belegondolok, mindegyik férfiről tudtam már szinte a legelejétől, hogy nem lehet velük komoly kapcsolatom, mert vagy már letették valaki mellett a voksukat vagy nagy nőcsábászok hírében álltak és eszük ágában sem volt megállapodni. Nem velem, hanem senkivel. Én mégis hónapokat töltöttem el azzal, hogy utánuk vágyakoztam és sokat szenvedtem. 

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban csak azonos típusú emberek vannak a környezetedben, mindegyik egyforma?

Ha a fentieken őszintén elgondolkozol, biztosan eszedbe jut majd neked is néhány férfi vagy nő, akinél érzékelted, hogy szívesen közelebb kerülne hozzád, ám Te nem adtál zöld utat neki, így hamvában halt el az ismerkedés.
Helyette valószínűleg valaki mást választottál, akivel ugyanazt a kört futottad le, mint az előző, sikertelen kapcsolataidban. Most pedig vered a fejed a falba, hogy megint csalódtál, szomorú vagy, esetleg tehetetlennek érzed magad.

És hogy mit lehet ilyenkor tenni?
A jó hírem az számodra, hogy VAN MEGOLDÁS! 

Fel lehet tárni, hogy mi a közös ezekben az esetekben. Vissza kell fejteni, milyen mintát követsz, és azt miért követed, mi lehet az a múltbeli tapasztalat, amely a választásaidat befolyásolja.
Mindezek után azt meg lehet dolgozni és fel lehet oldani.

Az élet úgy működik, mint az iskola. Ha már rálátsz a mintádra és képes vagy másképp dönteni, akkor tudsz majd továbblépni.
Azt tapasztalom, hogy mindig van vizsga, olyan nincs, hogy fejben tudom csak.

Az élet biztosan próba elé állít és még legalább egyszer, néha többször is az utadba sodor egy ugyanolyan típusú embert, mint akikkel csalódtál korábban.

Ha ugyanúgy döntesz, Stop táblát kapsz és akkor ismételni kell. 
Ha viszont megtanultad a leckét és tudsz másképp választani, akkor enged továbblépni, akkor jöhetnek a megfelelő jelöltek. 

Kívánom, hogy mihamarabb juss el erre a pontra és találd meg azt a valakit, aki mellett megtaláld a boldogságod!

Szeretettel,

Bilics Tímea - társkeresési szakértő, integrál szemléletű önismereti mentor
www.bilicstimea.hu

További írásaim: https://www.facebook.com/BilicsTimea.tudatostarskereses 

A bejegyzés trackback címe:

https://bilicstimea.blog.hu/api/trackback/id/tr1516787126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása