A társkeresési szakértő szemével

A társkeresési szakértő szemével

Hogyan lesz idén végre párom?

2022. január 05. - Bilics Tímea

hogyan_lesz_iden_parom.png

Január a nagy fogadalmak ideje, amikor úgy érezzük, tiszta lapot nyithatunk, új fejezetet kezdhetünk életünk regényében. Egy egyedül töltött karácsony és szilveszter, a közben átélt nehéz érzések sokaknál meg tudja sokszorozni az elszántságot arra, hogy a társkeresésre is komolyabban koncentráljanak, mint előtte.
Lehet, hogy te is így vagy vele?
Nem akarsz több nyarat, karácsonyt egyedül tölteni? Szeretnél már te is szeretni és szeretve lenni, szeretnél valakire igent mondani, kézenfogva andalogni, összebújva, meghitten beszélgetni, szenvedélyesen szeretkezni?

Az Újévi fogadalmakkal egy probléma van: kérészéletűek, általában hamar elszállnak. Ennek oka egyszerű, sokszor csak sodródunk és azt várjuk, hogy megváltozzanak a dolgok, lehetőleg a mi aktív részvételünk nélkül vagy minimális erőfeszítéssel. Sokszor feladjuk az első, második, harmadik, sokadik akadálynál.

Amikor valami nem sikerült úgy elsőre, ahogy akartuk, amikor nem látjuk a haladást, nem értékeljük a tapasztalat erejét, amikor nem jön idejében a visszajelzés, amikor a mi mércénk szerint túl sok idő telt már el. Minek is ölnél olyanba energiát, amiről talán úgy érzed, talán sose fog megváltozni, ami csak a szerencséseknek jár? Hisz hányszor megpróbáltad már, még sem jártál sikerrel még mindig itt vagy egyedül. Amikor amúgy is sok a munka és a túlóra, amikor edzeni kellene, amikor ott a család és a barátok, amikor már nem akarsz több kudarcélményt.

Minek is ebben a társkeresésbe több energiát tenni? Néha elmész egy rendezvényre, néha lapozgatod a Tindert, néha randizgatsz is talán, de nem vagy túl lelkes, nem teszed úgy igazán oda magadat, már nem is hiszel benne, hogy te is kellhetsz valakinek. Úgy igazán. Hogy rád is igent mondhat valaki. Tedd a szívedre a kezdet, így van?

Van egy fontos titka a fogadalmaknak: akkor tudnak teljesülni, ha és amennyiben megfelelően állunk hozzájuk.
Ha tudatosan cselekszünk: megtervezzük, hogy pontosan hogy is állunk neki a változtatásnak, ha felkészülünk úgy igazán, ha megnézzük, mely pontokon szenvedhet csorbát és hol siklott korábban félre minden próbálozásunk, ha megpróbálunk másképp cselekedni, mint korábban, akkor akár sikerrel is járhatunk.
Tudom, hogy már próbáltad, tudom, hogy sokféleképpen, tudom, hogy már sokszor nem sikerült, tudom, hogy elfáradtál, talán le is mondtál az egészről…

Van egy kedvenc mondásom, már többször hallottam, de a napokban valaki picit más megvilágításba helyezte:
Ha meg sem próbálod, tutira a legrosszabb történik, ami megtörténhet, azaz nem változik semmi.
De ha megpróbálod, valahogyan másképp, mint eddig, máris nyílik egy rés, egy lehetőség, arra, hogy másképp legyen. Lehet egy újabb módját tapasztalod meg annak, hogyan NEM kell. De lehet rálelsz arra, hogy mi az, ami neked itt és most működik. Minden újabb próbálkozás egy újabb esély arra, hogy elérd a célod.

Ha őszinte vagy magadoz, amit eddig csináltál, nem működött, hisz itt vagy. Mióta van ez így, 6 hónapja, 1-2-5-10 éve? Fájó lehet ez a felismerés.
Biztos vagyok benne, hogy próbáltad már sokféleképpen, változtattál ezt-azt, de valaminek még lennie kell, amit még nem tettél meg. Amitől tartasz, amire úgy gondolsz, hogy te olyat soha, amiről azt gondolod, nem is olyan fontos, amit te is pontosan tudsz, hogy meg kellene tenned.
Mi van, ha mégis ott a kulcs?
Amit nem látsz?
Ha már csak az a pici kellene?
Hisz saját magunkat és a saját működésünket sosem látjuk tisztán, képzeld, még én se, pedig több, mint egy évtizede járok az önismereti úton. Nem látjuk, mi a hiba, a randipartnerek pedig aligha mondják meg.

De tudod mit? Van az a pont, ahol egyszer csak átbillen a mérleg nyelve, ahol beérik a sok évnyi próbálkozás, ahol összeadódik a sok mellékvágány és tapasztalás, a sok tanulás, aminek bizony mind súlya van. Egyszer csak összegyűlik annyi tapasztalat, tanulás, tudás, elhatározás, annyi érzelem, ami már igenis számít, melyek fényében már másképp látod a veled történteket, ami más nézőpontot ad, ami elhatározásra juttat, új irányba terel, ami segít, hogy megtedd, amit eddig nem és akkor, ott megtörténhet a csoda és eljöhet az az ember az életedben, akinek boldogan mondasz majd igent.

Vajon mi az a lépés, amit te eddig nem tettél meg? Mi a tied? Mi az, amitől tartasz, amire úgy gondolsz, hogy te olyat soha, amiről azt gondolod, nem is olyan fontos, amit te is pontosan tudsz, hogy meg kellene tenned?

Ha szeretnél ehhez segítséget kapni, ha szeretnél tisztábban látni, ha adnál egy lökést ennek az évnek, hogy sikerrel járhass, akkor várlak ezen az ÉVNYITÓ WORKSHOPON, amit kimondottan társkeresőknek állítottam össze: https://www.bilicstimea.hu/term.../programok-tarskeresoknek/

Ha tetszett a cikk, megköszönöm ha like-olod és megosztod, hogy minél többekhez eljusson az üzenete.

Bilics Tímea
integrál szemléletű önismereti mentor, társkeresési szakértő
www.bilicstimea.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://bilicstimea.blog.hu/api/trackback/id/tr4816804484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása